Eindejaarsactualiteiten 2013

Eindejaarsactualiteiten 2013

Hierbij bieden wij u met genoegen de uitgave Eindejaarsactualiteiten 2013 aan.

Praktische leidraad
Brouwers Accountants en Adviseurs biedt u graag deze Eindejaarsactualiteiten 2013 aan. Wij hebben in deze brochure belangrijke thema’s uit de Belastingplannen voor 2014 en andere wet- en regelgeving overzichtelijk voor u op een rij gezet. Ook leest u talrijke praktische tips. Hiermee verwerkt u de nieuwe maatregelen soepel in uw bedrijfsvoering en bedrijfsadministratie.

In de eindejaarsbrochure vindt u onder meer de volgende actuele thema’s:

Einde stamrechtvrijstelling voor ontslagvergoedingen (pagina 3)
Uw ex-werknemer kan zijn ontslagvergoeding in één keer laten uitbetalen. Wil hij dat niet, dan kan hij de belastingheffing uitstellen en vaak ook beperken met gebruik van de stamrechtvrijstelling. Als de kabinetsplannen doorgaan, komt hieraan per 1 januari 2014 een einde. Eerst wordt kort ingegaan op de fiscaal vriendelijke alternatieven voor uitbetaling ineens. Daarna wordt toegelicht wat er gaat veranderen en welke acties nog mogelijk zijn tot het einde van dit jaar.

Enkele eindejaarsperikelen rond de eigen woning (pagina 6)
Op 1 januari 2013 traden de wijzigingen in de eigenwoningregeling in werking. Sindsdien volgden diverse aanvullingen elkaar in rap tempo op. Menigeen ziet door de bomen het bos allang niet meer. Graag wijzen we u op enkele deadlines met betrekking tot de eigen woning en op enkele voorgestelde wijzigingen voor 2014. De deadlines staan al vast, maar de wijzigingen nog niet.

Tijdelijk extra verhoogde vrijgestelde schenking eigen woning van € 100.000 (pagina 7)
De nieuwste maatregel om de woningmarkt vlot te trekken is de tijdelijke verhoging tot € 100.000 van de eenmalige vrijgestelde schenking voor de eigen woning. We gaan in op de voorwaarden bij deze vrijstelling en enkele gevolgen die daaraan verbonden zijn voor de schenker en de begiftigde.

Is uw pensioenregeling al 67-proof? (pagina 12)
De fiscale pensioenrichtleeftijd voor aanvullende pensioenen gaat op 1 januari 2014 in één keer naar 67 jaar. Dat betekent dat veel pensioenregelingen uiterlijk in 2013 moeten zijn aangepast. Wat blijkt, is dat duizenden pensioenregelingen hiermee nog geen rekening houden. De meeste verzekeraars stellen nu de oplossing voor om binnen de bestaande pensioenregelingen op 1 januari 2014 een ‘knip’ aan te brengen. De opbouw in deze regeling stopt per 1 januari 2014 en de opgebouwde aanspraken blijven staan. Per 1 januari 2014 vindt verdere pensioenopbouw plaats op basis van de nieuwe pensioenregels.

Heeft u nog vragen?
Een aantal zaken is nog in behandeling bij de Tweede en/of Eerste Kamer. Wij hopen van harte dat onze Eindejaarsactualiteiten 2013 uw deskundige gids zal zijn bij alle fiscale, juridische en financiële veranderingen waar uw onderneming volgend jaar voor komt te staan!

Heeft u vragen over de toepassing van bepaalde regels of wilt u graag een toelichting op een onderwerp? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag advies op maat.

 

vragen-en-antwoorden-over-verlaagd-btw-tarief-op-arbeidskosten-bij-renovatie-en-herstel-van-woningen1vragen-en-antwoorden-over-verlaagd-btw-tarief-op-arbeidskosten-bij-renovatie-en-herstel-van-woningen1
3 mei 2021 - Op donderdag 13 mei 2021, Hemelvaartsdag, zijn wij gesloten.Vrijdag 14 mei, dag na Hemelvaart, zijn wij wel bereikbaar: telefonisch zijn wij te bereiken op 026-3537876 en per e-mail via... LEES MEER »
MET PENSIOEN ....... FRITS METIARY
16 dec 2020 - Voor mij breekt de tijd aan om aan andere dingen te denken en te gaan doen. Officieel pas in februari 2021, maar over enkele dagen gaat mijn pensioenfase in. Het jaar 2021 zal voor mij... LEES MEER »
NOW 3.1 VERLENGING AANVRAAG
15 dec 2020 - Het loket om NOW3.1 aan te vragen (tijdvak oktober - december) wordt in verband met de door de overheid verplichte sluitingen per 15 december heropend van dinsdag 15 december tot en met 27... LEES MEER »
Naar Boven