Boetes bij tabakcontroles

Boetes bij tabakcontroles

De afgelopen weken werden meerdere tankstations gecontroleerd op de het reclameverbod en op de controle van de leeftijd.

De controleurs doen echt hun best om iets ‘te vinden’. U bent dus gewaarschuwd. Bij een controle in de buurt van Dordrecht werd een boete uitgedeeld omdat er pakjes naast het tabakschap lagen. De controleur vond dat ‘’reclame’.
De uitstalling van de pakjes moet namelijk op een ‘reguliere’ manier plaatsvinden. In het schap zodoende. Er mag niet de nadruk op een bepaald merk gaan vallen omdat het anders wordt ‘gepresenteerd’.   

De getroffen ondernemer kon het nauwelijks geloven, want die pakjes lagen daar alleen maar omdat het schap was bijgevuld en er geen plaats meer was. Hij belde met het BETA-secretariaat en afgesproken is dat hij schriftelijk in ‘’bezwaar en beroep’’ zal  gaan tegen deze muggenzifterij.  Deze ondernemer waarschuwt ook nog voor het volgende, let er op hoe u de bussen tabak presenteert. Want de controleurs grijpen iedere kans om u op de bon te slingeren.

Informeer in ieder geval eens bij uw vertegenwoordiger wat hun advies is over een ‘’reguliere presentatie’’ van de bussen die ze aan u verkopen.

Controleer de 16 jaar
Ook hiervoor worden boetes uitgedeeld. Jonge tabakkopers worden aangesproken als ze uw shop verlaten,en aan hen wordt gevraagd om de leeftijd is gecontroleerd. Als deze klant 17 jaar is en niet is gecontroleerd kunt u makkelijk een boete krijgen. Want de controleurs vinden al heel snel dat een persoon niet ’onmiskenbaar’ 16 jaar of ouder is. Alleen als overduidelijk is dat een klant wel ouder is dan 16 jaar hoeft u niet te controleren.

Daarom controleren alle supermarkten de klanten tot 20 jaar. Dat is iets waar de jeugd aan gaat wennen, en die lijn is voor onze branche ook niet gek. Zeker niet omdat het wel vast staat dat de aankoopleeftijd van tabak en alcohol verhoogd gaat worden. Allebei naar 18 jaar. Dan moeten we alle klanten tot circa 20 jaar toch gaan controleren.  

E-learning gratis bij OOTW
De e-learning Tabaksverkoop van OOTW kunt u maken op www.mijnbranchepaspoort.nl
Registreer uzelf op het branchepaspoort en u heeft direct toegang tot o.a. de gratis e-learning tabaksverkoop. Onder het kopje INSCHRIJVEN vindt u deze en andere trainingen en e-learnings.

Bron: BETA

Wilma's Bakery - Enter
7 jan 2020 - Klik op het plaatje hiernaast voor het hele verhaal over Wilma's Bakery in het tankstation Gulf te Enter. Dit naar aanleiding van een bezoekje door een redacteur van CS.... LEES MEER »
Duurzame energie met Kilowatts
7 jan 2020 - Klik op het plaatje hieronder voor het interview van CEO Kilowatts Henk de Hartog en Frits Metiary (EKW) dat onlangs is gepubliceerd in het blad Cleaning... LEES MEER »
Actiepunten eind 2019, klaar voor 2020.
19 dec 2019 - Lees de actiepunten voor-ondernemers-werkgevers en werknemers-DGA-alle belastingbetalers door op de afbeelding hiernaast te klikken. Heeft u nog vragen?Heeft u vragen over de... LEES MEER »
Naar Boven