bijtelling auto's

Fiscale bijtelling voor personenauto's

Staatssecretaris Weekers van Financiën wil de fiscale bijtelling voor personenauto's aanpassen. Hij wil een gestaffelde bijtelling invoeren, zei hij zaterdag in de TROS Autoshow.

Nu is het zo dat iedereen die met een auto van de zaak meer dan 500 privékilometers rijdt, de bijtelling betaalt. Vervolgens maakt het niet meer uit hoeveel privékilometers er mee wordt gereden. Weekers wil daarin onderscheid aanbrengen. Iemand die veel privékilometers rijdt met de auto van de baas, gaat meer betalen dan iemand die maar weinig privé rijdt. Hij wil met de autobranche in overleg over hoe zijn gestaffelde en 'faire' bijtelling kan worden ingevoerd.

Weekers zei ook dat hij nog nadenkt over hoe hij tegemoet gaat komen aan moties van de Tweede Kamer over de oldtimers. De Kamer wil dat de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting overeind blijft voor mensen die een oldtimer als hobby hebben. Het 'rijdend cultureel erfgoed' wordt daarmee beschermd. Weekers overlegt nog met de autobranche over hoe dat kan worden vormgegeven. Hij wil wel dat mensen die een vervuilende oldtimer dagelijks gebruiken motorrijtuigenbelasting gaan betalen. Mogelijk dat er een soort strippenkaart komt waarbij je met een oldtimer 20 of 25 dagen per jaar mag rijden zonder te worden belast.

De autobranche is positief over de plannen van Weekers. De sector hoopt dat er een bijtelling komt die 'beter is voor de automobilist en de sector en eerlijker is', verklaart branchevereniging RAI.

Bron: ANP

Door met ESSO
12 aug 2019 - Marcel Ligthart is zeer tevreden met ESSO. Reden om er nog een aantal jaar aan vast te plakken.  Lees het artikel in Move On nummer 3. LEES MEER »
Life after petrol
12 aug 2019 - Het complete verhaal over "Life after petrol" van de familie Kok te Harderwijk.  Lees het artikel in Move On nummer 3. LEES MEER »
Managementinfo
23 apr 2019 - Lees het hele interview van Frits Metiary in de laatste Cleaning Station van April 2019 over het Operating Statement van EKW. LEES MEER »
Naar Boven