MET PENSIOEN ..........FRITS METIARY

MET PENSIOEN ....... FRITS METIARY

Voor mij breekt de tijd aan om aan andere dingen te denken en te gaan doen. Officieel pas in februari 2021, maar over enkele dagen gaat mijn pensioenfase in.

Het jaar 2021 zal voor mij voornamelijk een jaar worden om die dingen daadwerkelijk te doen wat het afgelopen jaar gepland stond, maar door de Coronapandemie geen doorgang hebben kunnen vinden.

Daarom zie ik volgend jaar oktober de 4-daagse wandeltocht in Marbella (Spanje) met veel plezier tegemoet. Ook staat de Caminito del Rey (althans voor slechts een klein gedeelte) op mijn bucketlist, echter het behalen van het 25ste jubileumkruisje van de Nijmeegse 4-daagse staat toch ergens bovenaan genoteerd.

Dit alles er vanuit gaande dat we volgend jaar weer een beetje normaal kunnen gaan doen. Helaas is onlangs het bericht al ontvangen dat ook in 2021 de Bloesemtocht in April niet door zal gaan.

Op de foto hieronder mijn favo pose: na een stevige wandeling even een pauze inlassen met een vette bal gehakt uit het jus. Geeft je een gigantische boost.

Naast wat andere incidentele wandeltochten kan ik me gaan opgeven voor een ochtendje walking football (voetbal voor 55-plus) bij de plaatselijke vereniging Theole in Tiel. Meer lol dan voetbal eigenlijk.

Op sportief gebied verwacht ik verder mijn passie voor het volleybalspel nog wel aan te houden door als trainer/coach te blijven fungeren. Zonder allerlei ambities overigens, maar meer om mijn kennis op dat vlak over te dragen.

Als groot muziekliefhebber heb ik voor het komend jaar nog wat vouchers liggen voor concerten/festivals van bijvoorbeeld de iconen Eric Clapton (Antwerpen en Ziggodome), Paul McCartney, Peter Frampton en John Fogerty; de laatste 2 tijdens de Holland in Bluesfestival in Grolloo.

De dit jaar min of meer geplande vakanties zullen opnieuw op de agenda verschijnen. Zo lagen er plannen om weer richting de Molukken te gaan en andere delen van Indonesië, naast het feit dat er nog een uitnodiging lag om weer naar Florida over te komen vliegen. We zullen zien hoe dat gaat met de luchtvaart.

Ben ik dan helemaal uitgewerkt? Nee, als ZZP-er ga ik nog even door om met name de projecten van Kilowatts vlot te trekken. Onder meer om die reden zal ik me zeker nog begeven in de dynamiek van de tankstationbranche. Daarbij tevens een steentje bijdragen aan de algehele verduurzaming. Ongetwijfeld zal ik ook voor EKW af en toe nog in beeld zijn.

En mocht dat allemaal qua activiteiten of bezigheden nog niet genoeg zijn; met name met druilerig weer (ik ben en blijf een mooi weer wandelaar en het liefst met temperaturen rond de 30 graden) kan ik nog altijd iets vaker mijn gitaar oppakken.

Ook het plan om alle handgeschreven Molukse recepten van mijn moeder die zij opstelde voor haar dochters en schoondochters, in boekvorm om te zetten wil ik eens oppakken.

Gelet op de actuele ontwikkeling van de pandemie en de bestrijding ervan met de soms onnavolgbare maatregelen is het maar de vraag of 2021 niet een beetje een kopie van 2020 zal worden. Daarom verwacht ik dat dit boek sneller af zal zijn.

Ben dus absoluut niet bang dat ik me zal gaan vervelen. Anders is even niks doen na bijna 49 jaar werken (waarvan de beginjaren bij EKW als tropenjaren golden), ook wel eens lekker.

 

Het gaat jullie allen goed! Stay safe en wellicht tot ziens.

 

Frits Metiary.

Alt4D
3 mei 2021 - Op donderdag 13 mei 2021, Hemelvaartsdag, zijn wij gesloten.Vrijdag 14 mei, dag na Hemelvaart, zijn wij wel bereikbaar: telefonisch zijn wij te bereiken op 026-3537876 en per e-mail via... LEES MEER »
MET PENSIOEN ....... FRITS METIARY
16 dec 2020 - Voor mij breekt de tijd aan om aan andere dingen te denken en te gaan doen. Officieel pas in februari 2021, maar over enkele dagen gaat mijn pensioenfase in. Het jaar 2021 zal voor mij... LEES MEER »
NOW 3.1 VERLENGING AANVRAAG
15 dec 2020 - Het loket om NOW3.1 aan te vragen (tijdvak oktober - december) wordt in verband met de door de overheid verplichte sluitingen per 15 december heropend van dinsdag 15 december tot en met 27... LEES MEER »
Naar Boven