Harry Bijker

AFSCHEID VAN ....... HARRY BIJKER

Op 10 oktober a.s. gaat ‘onze Haagse Harry’ Bijker genieten van een welverdiende pensioen. 

Het was voor uw reizende reporter vrij lastig om nog wat extra vragen te stellen aan Harry, terwijl je zou denken dat hij de laatste paar weken het rustiger aan zou gaan doen. 

Het tegendeel is waar; zijn agenda staat tot en met de laatste dag volgepland met klantenbezoeken, overdracht van werkzaamheden aan collega-consultants en ook afrondende besprekingen met relaties en accountant voor de jaarrekening. Voor dit laatste moet hij vaak nog op en neer reizen naar Apeldoorn.

Harry Bijker, woonachtig in Den Haag, onder de rook van Kijkduin, is sinds 1 december 1980 als consultant werkzaam bij E.K. Williams Nederland B.V.. Toen nog onderdeel van CCV Holland in Arnhem. 

Harry is getrouwd met vrouw Desiree en heeft een zoon en een dochter. Verder zijn zij opa en oma van 3 kleinkinderen. “Bijzonder leuk, maar wij proberen te voorkomen dat wij als een soort opvangnet moeten fungeren.”

Vanuit kantoor aan huis, bestrijkt hij al jaren (afwisselend) de provincies Zuid- en Noord Holland (waarvan de verste locatie Den Helder is) en Brabant.

“Als consultant heb ik in de afgelopen 40 jaar zeer veel ontwikkelingen meegemaakt. Eerst natuurlijk met de grote administratieboeken, in de jaren ‘90 voorzichtige pogingen via de PC met de MSDOS-systemen EFA en later EKW Manager. 

Begin van de jaren 2000 na een mislukte poging onder MSWindows met Manager International en uiteindelijk in 2003 met EKW I-report de overstap naar Windows gemaakt. De administraties werden toen  in de lokale iMuis-software bij de klant verwerkt en daarna gesynchroniseerd naar de servers in Arnhem. Nu voornamelijk met EKW Inet, waaronder de iMuisonline-versie draait. Het bekende Operating Statement op A3-formaat (Managementrapportage) werd in de overstap op Windows omgezet naar A4-bladen. Het A3-formaat is nu weer optioneel verkrijgbaar. 

Vrijdag 9 oktober is mijn laatste werkdag voor EKW; vanaf 10 oktober ga ik mij concentreren op de invulling van mijn pensioentijd. Een gedeelte  van mijn nieuwe vrije tijd zal worden gevuld met veel sportactiviteiten (hardlopen, fitness en racefietsen) en zal vanaf oktober worden aangevuld met tennis en roeien. Ook staat een versnelde taalcursus Italiaans met bergen huiswerk voor de komende 3 jaar op de rol “.

Het laat zich raden in welke richting na de Corona-tijd Harry en zijn vrouw graag naar toe willen.

Vrijdag18 september jl. heeft Harry met een groep klanten bij wie hij decennialang over de vloer kwam en een beperkt aantal collega’s afscheid genomen. 

“Het was heel gezellig en zeer goed verzorgd.”

 

Directie en collega’s van EKW en Brouwers wensen Harry en Desiree een fijne en vooral gezonde tijd toe!

 

 

Harry
3 mei 2021 - Op donderdag 13 mei 2021, Hemelvaartsdag, zijn wij gesloten.Vrijdag 14 mei, dag na Hemelvaart, zijn wij wel bereikbaar: telefonisch zijn wij te bereiken op 026-3537876 en per e-mail via... LEES MEER »
MET PENSIOEN ....... FRITS METIARY
16 dec 2020 - Voor mij breekt de tijd aan om aan andere dingen te denken en te gaan doen. Officieel pas in februari 2021, maar over enkele dagen gaat mijn pensioenfase in. Het jaar 2021 zal voor mij... LEES MEER »
NOW 3.1 VERLENGING AANVRAAG
15 dec 2020 - Het loket om NOW3.1 aan te vragen (tijdvak oktober - december) wordt in verband met de door de overheid verplichte sluitingen per 15 december heropend van dinsdag 15 december tot en met 27... LEES MEER »
Naar Boven