Danny Franssen

Maak kennis met …… Danny Franssen

Danny Franssen, woonachtig in het mooie Maastricht, is al sinds 1 januari 1997 regio-consultant bij EK Williams. 

Hij heeft een kantoor aan huis en bestrijkt van daaruit vooral de provincies Limburg en Noord Brabant. Zijn verst gesitueerde klanten zijn gehuisvest in regio West-Brabant met name de plaatsen Bergen op  Zoom,  Wernhout en Rijsbergen. 

Danny is getrouwd en heeft 3 uitwonende dochters.

“Als consultant ben ik de laatste maanden veel online/digitaal bezig wat een hele verandering is sinds mijn aantreden bij EKW. Door de Corona is de dienstverlening nu iets minder persoonlijk, maar ervaar van klanten dat ze het prima vinden. Gelukkig kan ik op afstand toch een steentje bijdragen om ondernemers te ondersteunen en met raad en daad terzijde staan met allerlei steunmaatregelen vanuit de overheid. 

Het nieuwe normaal zal voor een ieder moeten uitwijzen of dit realiseerbaar is. Het zal nog een tijdje duren totdat een vaccin voorhanden is en tot die tijd blijft het een weg vinden om contacten goed te blijven onderhouden. 

Privé en zakelijk ervaar ik weinig impact van het Corona-virus. In het begin bij terugkomst vanuit Bologna (eind Maart) was het wel even spannend, maar gelukkig hebben wij er niets ernstig aan overgehouden; geen ernstige zieken thuis, wel heel veel minder sociaal leven. Als je inventief bezig bent, dan is er altijd een oplossing voorhanden.

Géén racefiets ter ontspanning (lichamelijk en geestelijk) even pakken en een rondje om Maastricht over Belgisch grondgebied was er helaas niet meer bij. Gelukkig is dit sinds een halve maand weer mogelijk en kan de draad weer opgepakt worden.

Geleidelijk aan weer met vrienden en familie afspreken om gezamenlijk weer te kokkerellen is ook al weer in beperkte mate mogelijk.

Wat de grote vakantie dit jaar zal brengen; de tijd zal het uitwijzen of wij dit jaar nog naar ons geliefde Italië zullen afreizen. Zoals het er nu naar uitziet zullen wij een jaartje overslaan en ons richten op Nederland als vakantieland.  

Tot slot een Maastrichtse anekdote: oorsprong van de veel in Maastricht gebruikte uitdrukking tijdens de corona tijd:

Haw pin! Hou vol !

“De term “Haw pin” kump oet d’n tied tot Mestreech ’n vestingstad waor en ’t is ‘n aajd artilleriebevel. 

De kanonne vaan Mestreech woorte in ’t uterste geval vaan euvermach oonklaor gemaak zoetot de vijand ze neet kós gebruke.

Dat gebäörde door ‘ne pin in ’t look te houwe boe normaal gesproke de loont zoat. De artilleriecommandant mós zoe lang meugelek “pin hawwe” um de kanonne te kinne gebruke. Waor ’t gans verkeke daan houwde heer es lèste maan de pin drin.”

De term “Haw pin” komt uit de tijd dat Maastricht een vestingstad was en het is een oud artilleriebevel. De kanonnen van Maastricht werden in het uiterste geval van overmacht onklaar gemaakt, zodat de vijand ze niet kon gebruiken. Dat gebeurde door een pin in het gat, waar normaal de lont zat, te slaan. De artilleriecommandant moest zo lang mogelijk vol blijven houden (pin hawwe) om de kanonnen te kunnen gebruiken. Was het helemaal verkeken, dan sloeg hij als laatste man de pin er in.

In principe kan de wens “haw pin” dus eigenlijk uitgelegd worden als “hou vol”.”

 

Danny
Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)
6 jul 2020 - Er is een aankondiging van de Inspectie SZW rond gegaan naar de auto- en bedrijfswagenbedrijven op het in bezit hebben van een actuele Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E).De... LEES MEER »
Edson Doornhof
3 jul 2020 - Per 1 juli jl. is Edson Doornhof de Supportafdeling van EKW komen versterken. Edson is 23 jaar jong en heeft voordien op een ICT-afdeling bij de Gemeente in Amersfoort gewerkt, waar... LEES MEER »
Maak kennis met …… Danny Franssen
1 jul 2020 - Danny Franssen, woonachtig in het mooie Maastricht, is al sinds 1 januari 1997 regio-consultant bij EK Williams. Hij heeft een kantoor aan huis en bestrijkt van daaruit vooral de... LEES MEER »
Naar Boven