Eindejaarsactualiteiten 2014

Eindejaarsactualiteiten 2014

Praktische leidraad
Brouwers Accountants & Adviseurs biedt u graag deze Eindejaarsactualiteiten 2014 aan. Wij hebben in de brochure belangrijke thema’s uit het Belastingplan 2015 en andere wet- en regelgeving overzichtelijk voor u op een rij gezet. Ook leest u talrijke praktische tips. Hiermee verwerkt u de nieuwe maatregelen soepel in uw bedrijfsvoering en bedrijfsadministratie. Lees hier de volledige Eindejaarsactualiteiten 2014.

In de eindejaarsbrochure vindt u onder meer de volgende actuele thema’s:

Bent u al klaar voor de werkkostenregeling? (pagina 3)
Sinds de invoering van de werkkostenregeling (2011) kunt u ook kiezen voor toepassing van de oude regeling van vergoedingen en verstrekkingen. Veel werkgevers (80%) hebben dat tot nu toe steeds gedaan. Maar daaraan komt per 1 januari 2015 een einde. Dan wordt de werkkostenregeling verplicht voor alle werkgevers. De regeling is wel vereenvoudigd. Hoewel het parlement de vereenvoudigingen nog moet goedkeuren, is het verstandig om tijdig te beginnen met de voorbereidingen. <lees meer>

Enkele eindejaarsactualiteiten rond de eigen woning (pagina 7)
Sinds 1 januari 2013 is er veel gewijzigd in de fiscale behandeling van de eigen woning. In deze bijdrage attenderen wij u op enkele zaken die spelen rond de eigen woning aan het eind van dit jaar.

Schenk in 2014 nog maximaal € 100.000 belastingvrij voor de eigen woning (pagina 9)

U kunt nog tot 31 december 2014 een eenmalige vrijgestelde schenking van € 100.000 doen voor de eigen woning. In deze bijdrage zetten we de voorwaarden bij deze vrijstelling voor u op een rij en enkele gevolgen die daaraan verbonden zijn voor de schenker en de begiftigde.

Bent u klaar voor de Wet werk en zekerheid? (pagina 16)
Het arbeidsrecht wordt in drie fasen ingrijpend gewijzigd. De eerste fase treedt in werking per 1 januari 2015 en de tweede fase per 1 juli 2015. Op 1 januari 2016 volgen nog enkele wijzigingen in het sociale verzekeringsrecht. Wij besteden in deze bijdrage aandacht aan de maatregelen uit de eerste twee fasen.

Heeft u nog vragen?
Een aantal zaken is nog in behandeling bij de Tweede en/of Eerste Kamer. Wij hopen van harte dat onze Eindejaarsactualiteiten 2014 uw deskundige gids zal zijn bij de fiscale, juridische en financiële veranderingen waar uw onderneming volgend jaar voor komt te staan!

Heeft u vragen over de toepassing van bepaalde regels of wilt u graag een toelichting op een onderwerp? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag advies op maat.
vragen-en-antwoorden-over-verlaagd-btw-tarief-op-arbeidskosten-bij-renovatie-en-herstel-van-woningen1vragen-en-antwoorden-over-verlaagd-btw-tarief-op-arbeidskosten-bij-renovatie-en-herstel-van-woningen1
Door met ESSO
12 aug 2019 - Marcel Ligthart is zeer tevreden met ESSO. Reden om er nog een aantal jaar aan vast te plakken.  Lees het artikel in Move On nummer 3. LEES MEER »
Life after petrol
12 aug 2019 - Het complete verhaal over "Life after petrol" van de familie Kok te Harderwijk.  Lees het artikel in Move On nummer 3. LEES MEER »
Managementinfo
23 apr 2019 - Lees het hele interview van Frits Metiary in de laatste Cleaning Station van April 2019 over het Operating Statement van EKW. LEES MEER »
Naar Boven